Opvoedingsproject

De pijlers van ons opvoedingsproject

We leven in een unieke tijd want de tijd kantelt. Daarom is dit bij uitstek een tijd om op te voeden. We staan dan ook voor de uitdaging - samen - te kiezen voor een nieuwe toekomst, voor onze kinderen en voor onszelf. Het opvoedingsproject van ons schoolbestuur geeft een mooie richting aan.

Onze visie

Hoe kijken wij naar onze leerlingen? We kijken naar hun groei, welzijn en vaardigheden doorheen de jaren en sturen bij waar nodig. We doen ons uiterste best om elke dag opnieuw te reiken naar het beste voor elke leerling. Er valt dus zeker heel wat te beleven op deze website en dat laten we u graag ontdekken!

De gesubsidieerde vrije kleuterschool en gesubsidieerde vrije lagere school Zilverenhoek  behoren tot de Onderwijsinrichtingen Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar.

Deze staan al 200 jaar garant voor kwaliteitsonderwijs. Het schoolteam geeft nog steeds hun christelijke waarden door aan hun leerlingen.

De missie van de scholengemeenschap staat beschreven in het opvoedingsproject: https://ozcs-koepel.be/opvoedingsproject/

De opvoeding:

is gericht op het leven van concrete kinderen of jongeren

streeft naar een totale persoonsvorming

getuigt van een voorkeurliefde voor de zwaksten

steunt op persoonsbevorderende relatie

betoont een bijzondere zorg voor geloofsopvoeding

haalt veel van haar kracht uit de samenwerking

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.